Защо ADAX

Защо електроотопление?

Електрическото отопление остава най-разумната алтернатива за отопление и като първоначална инвестиция, и като експлоатация във времето. То има няколко неоспорими предимства пред останалите видове отопление:

  • електроенергията  има 100% ефективност, поради това, че изцяло се преобразува в топлинна енергия;
  • позволява прецизно регулиране на температурата;
  • дава възможност за самостоятелно регулиране на температурата в отделните помещения;
  • най-безопасно, най-надеждно и екологично чисто;
  • лесно и бързо за инсталиране.

Стенните отоплителни конвекторни панели ADAX

са най-доброто от отоплителните технологии в Скандинавия. Оборудвани са с нискотемпературен нагревател, с прецизен термостат, температурен сензор и градусна скала за стайна температура.

ADAX увеличават топлинния ефект с около 30% в сравнение с обикновенните радиатори, благодарение на абсолютно различния начин на топлоподаване. Аеродинамичната конструкция и удължения нискотемпературен нагревател, създават интензивен въздушен поток и постигат несравнима ефективност с минимален разход на електроенергия.

Отоплителните панели ADAX са по-дълги в сравнение с обикновените конвектори и това не е случайно. По-голямата площ на топлоотделяне, по-дългата топлинна завеса пред прозореца, по-ниската температура на нагревателния елемент, по-меката топлина са безспорните предимства, които гарантират по-добрия краен резултат.

Нискотемпературният нагревателен елемент

Това е най-важното технологично постижение, внедрено в ADAX. Специално удълженият нагревател е с голяма контактна повърхност и площ на топлоотдаване, което предизвиква интензивна конвекция (циркулация), осигурява бърз ефект и равномерна температура в цялото помещение.

Меката топлина, която той излъчва е несравнима с тази от обикновен нагревател, тъй като ниската температура на нагревателя предпазва въздуха от изсушаване и свежда до минимум прахоизгарянето.

Затова и ADAX е безвреден за астматично и алергично болни.

Вграденият прецизен електронен термостат

с температурен сензор и градусна скала по Целзий поддържа желаната тепература с точност 0.5 градуса. Това дава възможност за самостоятелно регулиране на температурата във всяко отделно помещение, според функционалните изисквания. Дигиталният термостат позволява седмично програмиране по дни и часове, така че в различни периоди от денонощието температурата автоматично да се променя, в зависимост от това дали помещението се използва или не.

Това осигурява до 25% икономия на електроенергия.

Отоплителните панели ADAX  са пожаробезопасни.

Автоматичната термозащита изключва, в случай че отоплителния панел бъде покрит. Ниската температура на корпуса прави ADAX безопасен при допир от деца и позволява окачване върху всякакъв вид стенни облицовки, като дърво, гипсокартон и др.

Функцията против замръзване предпазва, като поддържа +6 градуса с минимален разход на електроенергия.